måndag 6 mars 2017

Svenska 9H

NATIONELLA PROV I SVENSKA VECKA 11 

Onsdagen den 15 mars - Läsförståelseprov
Samling kl. 08.00 i N32
Läsning enligt schema från 12.30

Ni ska ta med penna och suddgummi. Ni får även ta med något att äta och dricka, men tänk på att ni inte får ha något som luktar, prasslar eller på annat stör. Läsk eller energidryck är inte tillåtet. Mobilen får inte användas under provet!

Fredagen den 17 mars - Uppsatsskrivande
Samling kl. 08.00 i N32
Läsning enligt schema från 12.10

Ni ska ta med er dator och laddare. Se till att datorn är laddad vid provets start. Ni får även ta med något att äta och dricka, men tänk på att ni inte får ha något som luktar, prasslar eller på annat sätt stör. Läsk eller energidryck är inte tillåtet. Mobilen får inte användas under provet!

Skolverkets information till eleverna före genomförandet av provet, som vi har gått igenom i skolan, finns via länken nedan:

Klicka på länken:
Information till eleverna - delprov B och C

TIPS! 
Om ni vill repetera inför provet kan ni träna med hjälp av texttypslathunden, som vi har arbetat med på lektionerna. Den finns bland era delade dokument på driven och heter "Lathund för olika texttyper". 

Ni får gärna också gå in på svenskläraren Annika Sjödahls sida på nätet via länken nedan. Via denna sida får ni en del tips inför de nationella proven. De blåmarkerade orden är klickbara och via dem kan ni t.ex. hitta ännu mer information om olika texttyper. För att se ännu mer på dessa sidor bör ni klicka på äldre inlägg.

Klicka på länken:
Annika Sjödahls tips inför NP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar